فصل سوم- انگیزه
مروری تاریخی بر سیر علمی تکوین نظریه های انگیزش
دهه هاست که انسان و انگیزه مندی او برای کار، محل مطالعه و نظریه پردازی اندیشمندان حوزه های مختلف علوم انسانی و علی الخصوص روانشناسی است و حتی بعدتر گرایشی تحت عنوان روانشناسی صنعتی سازمانی برای پاسخ به همین چالش مطرح گردید. این موضوع با مطالعات سنجش رضایت شغلی که بحرانی عمیق را نشان می داد، پررنگ تر شد و امروزه تحت عناوین متنوعی مثل انگیزه، تعلق و دلبستگی سازمانی، Wellbeing یا موارد دیگری مورد توجه، مطالعه و دغدغه و چالش جدی است. ما هم در فصل سوم روماكست به عنوان یکی از پر اهمیتترین مباحث در **مدیریت و توسعه سرمايه هاي انسانی** به **انگیزه** پرداخته ایم.
دهه هاست که انسان و انگیزه مندی او برای کار، محل مطالعه و نظریه پردازی اندیشمندان حوزه های مختلف علوم انسانی و علی الخصوص روانشناسی است و حتی بعدتر گرایشی تحت عنوان روانشناسی صنعتی سازمانی برای پاسخ به همین چالش مطرح گردید.
این موضوع با مطالعات سنجش رضایت شغلی که بحرانی عمیق را نشان می داد، پررنگ تر شد و امروزه تحت عناوین متنوعی مثل انگیزه، تعلق و دلبستگی سازمانی، Wellbeing یا موارد دیگری مورد توجه، مطالعه و دغدغه و چالش جدی است.
ما هم در فصل سوم روماكست به عنوان یکی از پر اهمیتترین مباحث در **مدیریت و توسعه سرمايه هاي انسانی** به **انگیزه** پرداخته ایم.
انگیزه به معنای کلی، نیروی محرکهای است که کارکنان را به سمت بهترین عملکرد سوق میدهد و ما در این فصل به آنچه که میتواند این انگیزه را در افراد ایجاد کند، و يا از بين ببرد پرداختیم. باور این بود که انسان ماشینی است منطقی که گاهی عواطف و هیجانات در او بروز می کند. اما در گذر زمان و با پیشرفت دانش و نظریات، امروزه می دانیم که انسان موجودی است عاطفی-هیجانی که گاهی منطقی هم فکر می کند. ما هم از فهم همین کارکرد مغز و بحثها و تحقیقات افرادی مثل رابرت چالدینی و دن آریلی آغاز کردیم، سپس به سیر تاریخیِ تحول علمی و نظریات حول انگیزه پرداخته ایم تا به آخرین نظریه ای که طرح شد و بحث سه عاملی دیوید سیروتا رسیدیم. سعي كرديم در این فصل نگاهی جامع را به عوامل ایجاد کننده و بازدارنده انگیزه در محل کار ارائه دهیم.
اگر شما هم به پدیده انسان در نهاد سازمان علاقمندید، دنبال فهم موضوع انگیزه در انسان هستید، دنبال تصور ایجاد انگیزه، تفکر حفظ انگیزه در سرمایه های انسانی هستید، رهبری مسوولیت پذیر هستید که نقش خود را در حفظ و ارتقای انگیزه انسان ها متوجه شده اید، فصل سوم روماكست *motivation* را از دست ندهید.
